Miljøsanering i København og resten af Sjælland

Miljøsanering

Skriv til os

Vi bestræber os på at besvare din henvendelse hurtigst muligt.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Miljøsanering med fokus på sundhed og sikkerhed

I forbindelse med nedrivningsopgaver eller saneringsopgaver vil man oftest finde miljøskadelige stoffer. M.L. Larsen Entreprise kan varetage miljøsanering, når det drejer sig om sundhedsskadelige stoffer som primært er PCB, bly, asbest og skimmelsvamp.

Stofferne findes i maling, termoruder, fuger, kondensatorer, vinyl, klæber og klinker, og der vil oftest være behov for professionel assistance til miljøsanering. ML Larsen har massiv erfaring med området, og rådgiver gerne.

De ejendomme og bygninger, der blev opført særligt i årene fra 1955-1980, er i fokus, når man taler om miljøsanering, men der er også grund til at være opmærksom i nyere bygninger. Desværre kan miljø- og sundhedsskadelige stoffer findes i alle bygningsdele og alle typer installationer.

Står du med en ejendom, hvor der er fokus på miljøsanering, løser ML Larsen gerne opgaven med fokus på sundhed og sikkerhed hele vejen igennem.

Hvad er miljøsanering?

Miljøsanering er kildesortering, der omfatter fjernelse af farlige materialer og stoffer. Når ML Larsen laver miljøsanering, omfatter det eksempelvis afrensning af overfladebelægninger, der har et indhold af miljø- og sundhedsskadelige stoffer.

En miljøsanering er altså afskaffelse af gamle byggematerialer, som sker i forbindelse med nedrivning eller renovering af dit hus. Asbest, PCB og lignende er gamle byggematerialer, som man har fundet ud af, er farlige for mennesker at være i kontakt med.

Derfor sørger vi for at sortere resterne af dit hus, så de almindelige byggematerialer kan genanvendes, og de sundhedsskadelige kan skaffes af vejen. Vi sørger for at fjerne det sundhedsskadelige byggemateriale på en forsvarlig måde.

Ring til os

Vi står klar til at give dig et godt og 100% uforpligtende tilbud på din opgave

Mads Lund Larsen

Direktør
Kontortid

Mandag-Torsdag: 7.30-15.00
Fredag: 7.30-15.00
Weekend: Lukket

Vi fjerner de farlige stoffer med effektiv miljøsanering

Miljøsanering udføres primært inden for stoffer, der findes i stort set alle ældre bygninger:

 • Asbest
 • PCB
 • Bly
 • Skimmelsvamp

Udfordringen ved Asbest

Asbest har været flittigt brugt i byggerier for årtier tilbage, og findes i mange forskellige elementer af byggematerialer helt op midten af 1980`erne.

Fordelen ved asbest var især, at det ikke kan brænde ved under 900 grader celsius – hvilket har gjort det meget attraktivt som materiale. Især tage på huse fra 1960erne og 70erne har tage med asbest plader, derfor skal der også tages visse foranstaltninger når disse skal ned.

Der er en risiko for at støvet fra tagpladerne, kan forurene med asbest. Asbest kan forårsage kræft og asbestose, grundet asbestfibrene som sætter sig dybt i lungerne – dette er medvirkende til at asbestholdige materialer skal behandles særdeles varsomt ved nedrivning.

Det er derfor også strengt forbudt, at genbruge asbestholdige tagplader. Disse skal håndteres korrekt, og afleveres på godkendte afleveringssteder.

  PCB 

  PCB er en miljøgift, som tidligere er blevet brugt flittigt i byggematerialer grundet de elastiske egenskaber. Det er i 70´erne især blevet brugt i produktionen af thermoruder, elektronik og vinduesfuger.

  Grundet farligheden i PCB er det meget vigtigt at det bliver afskaffet på en korrekt måde, så man undgår spredning til mennesker og dyr. Det er derfor en rigtig god ide at konsultere fagfolk, hvis man har pcb-holdige materialer der skal afskaffes.

  Lad ML. Larsen stå for det

  Både asbest og PCB skal nedpakkes i tæt og forseglet emballage, og ML Larsen sørger for bortskaffelse til godkendte modtagestationer. Vi foretager også prøvetagninger og registrering af bly i byggematerialer og laver arbejdsmiljørigtig blysanering indvendigt og udvendigt.

  Vi sørger for at etablere effektiv sikring mod spredning af bly til omgivelserne under saneringen.

  Efter fjernelsen sørger vi for korrekt håndtering af det blyholdige affald. Inden for skimmelsvampområdet kan vi lave fugtmålinger og prøvetagninger, og vi rådgiver gerne om løsning af skimmelsvampproblematik, som oftest har sit udspring i fugt- og indeklimaproblemer.

  Vi kan lave totalrensning af det angrebne område, ligesom vi kan lave delvis nedrivning med henblik på genopbygning af vægge, gulve og lofter, der måtte være angrebet.

  Få en pris på miljøsanering

  Hver dag kører ML Larsen ud på hele Sjælland for at lave miljøsanering, og vi kommer gerne forbi for at give dig et uforpligtende tilbud. Kontakt os enten via formularen her på siden, eller ring til os på tlf. 71 74 91 79, så tager vi os effektivt af dine sundhedsskadelige stoffer.

  Husk vi også kan hjælpe med nedrivning af husnedbrydning, knusning af betonoprydning efter brand og meget mere.

  FAQ

  Hvordan foregår en miljøsanering?

  En miljøsanering er en proces med at fjerne eller reducere forurening og miljømæssige risici fra et område eller en ejendom. Processen indeholder en række forskellige steps. Kontakt os gerne for at få mere information.

  Skal der foretages en miljøscreening først?

  Ja, det er normal praksis at der bliver foretaget en miljøscreening først. En miljøscreening har til formål at evaluere området for at identificere eventuelle forurening og bestemme omfanget af problemet.

  Hvad koster en miljøsanering?

  Omkostningerne ved en miljøscreening, kan variere afhængigt af flere faktorer. En miljøsanering kan være en kompleks og dyr proces, hvis der er betydelig forurening involveret.