Nedrivningstilladelse

Skriv til os

Vi bestræber os på at besvare din henvendelse hurtigst muligt.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Undgå bøder med rette nedrivningstilladelse

I de fleste tilfælde er det nødvendigt med en nedrivningstilladelse, når en bygning skal rives ned. Ifølge BR18, §47 formuleres klart, at;

”et byggeri, der kræver byggetilladelse, før det opføres, må som udgangspunkt ikke nedrives uden en tilladelse fra kommunalbestyrelsen”.

Begynder du på nedrivningen uden tilladelse, er du ansvarlig for at have sat dig ind i relevante oplysninger. Bryder du kommunal lovgivning i forbindelse med nedrivningen, vil det udløse bøder.

Reglerne for at få en godkendelse er til gengæld ikke så omfattende. Det handler om at videregive de rette informationer. Senest 2 uger før nedrivningen går i gang, skal du indsende en ansøgning til den lokale kommune, huset hører inden under.

Før nedrivningen går i gang

I ansøgningen oplyser du adresse og matrikelbetegnelse, højde på bygningen samt grundfladen. Herefter laver kommunalbestyrelsen en undersøgelse af alle forhold vedr. dit hus. Det skyldes, at enkelte boliger er fredede og derfor ikke må nedrives.

Hører du ikke noget fra kommunalbestyrelsen, er der ingen hensyn at tage, og du kan påbegynde nedrivningen af huset. I andre tilfælde vil du modtage en henvendelse, der beskriver bestemte forhold, som du skal være opmærksom på under nedrivningen.

Du kan stadig få en godkendelse ved en henvendelse, men der er så enkelte hensyn, nedrivningsfirmaet skal tage i forbindelse med nedrivningen af bebyggelsen – eks. en vandledning under huset.

For at holde kommunalbestyrelsen opmærksom i forløbet, skal du også indberette, når nedrivningen er færdig. Har du ikke styr på proceduren, kan du tage kontakt til et nedrivningsfirma for rådgivning. De er specialiserede i nedrivning og dermed de vilkår, som findes i forbindelse med arbejdet.

Ring til os

Vi står klar til at give dig et godt og 100% uforpligtende tilbud på din opgave

Mads Lund Larsen

Direktør
Kontortid

Mandag-Torsdag: 7.30-15.30
Fredag: 7.30-15.00
Weekend: Lukket

Hvilke bygninger kræver ikke en nedrivningstilladelse?

Ikke alle bygninger har behov for en nedrivningstilladelse. Som udgangspunkt er alle mindre bebyggelser, som er tilknyttet til boligen, undtaget. Det vil sige, at du sagtens kan rive følgende bebyggelser ned:

  • Garager og carporte, der ikke er en integreret del af hovedhuset
  • Legehuse
  • Drivhuse
  • Udhuse
  • Hønsehuse
  • Overdækkede terrasser

Selvom tilladelse ikke er påkrævet, har ejer stadig pligt til at indberette nedrivningen af mindre bebyggelser til Bygnings- og Boligregistret.

Hvordan kan man spare penge på nedrivning?

I enkelte tilfælde er det muligt at få tilskud til nedrivning af et hus. Du er berettiget til tilskud, hvis huset er bygget før 1950 eller på anden vis ikke er tidssvarende ift. nutidige standarder for energi, bad, wc.

Derudover er beliggenheden afgørende: bebyggelsen skal enten være placeret i det åbne land eller i en by med mindre end 3000 indbyggere.

Interesseret i nedrivning af en bygning? Kontakt M. L. Larsen i dag.