Det skal du vide FØR nedrivning af en skorsten

Nedrivning af skorsten

Skriv til os

Vi bestræber os på at besvare din henvendelse hurtigst muligt.

Nedrivning af skorsten

Hvis du bor i et hus med en skorsten, der aldrig er i brug længere, kan det være fristende at få den revet ned. Det kan der dog være flere udfordringer forbundet med, især hvis skorstenen viser sig at være en del af bygningens bærende konstruktion.

Dette og nogle andre punkter bør du undersøge grundigt, før du beslutter dig for nedrivning af skorstenen. Læs mere her om nedrivning af skorsten, så du kan finde ud af, hvorvidt du skal beholde den eller ej.

Det skal du overveje inden nedrivning af skorstenen:

Før du foretager nedrivning af din skorsten, er der nogle ting, du bør forholde dig til. Først og fremmest bør du vurdere, om skorstenen skal rives helt eller delvist ned, eller om du blot ønsker at blænde den. Det vil sige, at den blot lukkes af og ikke kan anvendes længere. Derudover bør du rådføre dig med din kommune for at finde ud af, om du har brug for en tilladelse, før nedrivning af skorstenen.

Den skal desuden afmeldes hos din skorstensfejermester, så du ikke fortsætter betaling for skorstensfejning. Sidst men ikke mindst er det også vigtigt at overveje de æstetiske punkter, da der vil komme et hul i taget, der hvor skorstenen har siddet. Dette kan dog udnyttes til nye muligheder som eksempelvis ovenlys eller lignende.

Sådan nedriver du en skorsten:

Ved nedrivning af din skorsten bør du følge disse trin:

  1. Ryd skorstenen for sten hele vejen gennem huset.
  2. Læg nye lægter og nyt undertag ved skorstenen gennembrud i taget.
  3. Læg ny tagbelægning.
  4. Reparer skorstenens skader ved etageadskillelsen i bygningen.

Ring til os

Vi står klar til at give dig et godt og 100% uforpligtende tilbud på din opgave

Mads Lund Larsen

Direktør
Kontortid

Mandag-Tirsdag: 7.30-15.00
Onsdag: 7.30-13.00
Torsdag-Fredag: 7.30-15.00
Weekend: Lukket

Vi hjælper med alle former for nedrivning

I vores guides hjælper vi med mindre nedrivninger som nedrivning af vægge, garager, badeværelser og meget andet

Har du brug for hjælp til større nedrivninger hjælper vi også med ned nedrivning af huse og alt hvad der indebærer som miljøsanering, nedbrydning og lignende.

Kontakt os for at høre mere

Nedrivning af en skorsten kan være et krævende arbejder, der kræver byggeteknisk viden. Derfor kan du altid forhøre dig hos M.L. Larsen Entreprise, hvis du har brug for råd eller vejledning.

Kontakt os gerne på 70 87 76 28.