Hvad er asbest?

Hvad er asbest?

Asbest er en gruppe naturlige mineraler, som har været anvendt som byggematerialer fra 50’erne til 80’erne. Fordelen ved materialet var dengang, at det kunne holde til 900°C, hvorfor det blev anvendt som isolering – typisk i tage og vægge.

Dog fandt man senere ud af, at byggematerialet var sundhedsskadeligt for mennesker. Det skyldes, at mineralet ikke kan nedbrydes, men spaltes til så små nåle, at de til sidst kan findes i luften. Hvis et menneske indånder luft, der er inficeret med asbest, får vedkommende nålene ind i kroppen. Herefter sidder asbesten fast i kroppen og kan forårsage skader, bl.a. beskadigelse af indre organer samt bidrage til udvikling forskellige kræftformer.

Heldigvis blev det i 1980’erne forbudt at anvende asbest til byggeri – dog er der flere bygninger fra 70’erne og 80’erne, som stadig har asbest i fundamentet. Derfor udføres der en asbestsanering. En asbestsanering sørger for rense vægge og tage, så huset er mere sikkert at leve i eller er klar til nedrivning.

 

Hvordan fjerner man asbest?

For at undgå at nogen bliver påvirket under asbestsanering, skal du som privatperson ikke gøre noget selv. Vi er asbestcertificerede og har derfor den rette uddannelse til at fjerne asbest på en forsvarlig måde.

  • Først samles de nødvendige værnemidler (ansigtsmasker, poser, dragter). Herefter isoleres de(t) befængte område(r), så asbesten ikke kan inficere resten af huset.
  • Vi starter med at fjerne asbesten fra fundamentet. Så foretages en grovsortering af vores medarbejdere, hvor store stykker asbest fjernes.
  • Til sidst laves en finsortering, hvor små stykker asbest fjernes med et sug. Området bliver derfor renset fuldstændig.
  • Det sundhedsskadelige materiale bliver herefter kørt til kommunalt anviste områder, så det kan fjernes på forsvarlig vis.

For at minimere risikoen for smitte påbydes det, at alle uautoriserede mennesker fjernes fra området. Kun de uddannede kender til den sikreste måde at være i kontakt med asbest.

 

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er asbestsanering?

Vi har asbestcertifikat. Det betyder, at vi er specialiserede i at rense dit hus for eventuelle asbestrester. Det er nødvendigt inden nedrivning, da asbeststøv kan spredes og påvirke vores sundhed. Hvis dit hus har asbestrester, skal det derfor fjernes først. Læs mere om asbest her.

Hvordan fjerner man asbest?

Efter forarbejde og planlægning af arbejdet begynder asbestsaneringen. Her bliver det udsatte rum isoleret, så ingen asbestfibre kan bestøve andre rum under nedbrydningen. Herefter begynder vi at hakke asbesten i stykker. Når asbesten ikke længere er i fundamentet, foretages en grovsanering, hvor store stykker asbest indsamles. Til sidst laves en finsanering, hvor rummet renses for alle asbestrester. Til sidst laves slutkontrol for at tjekke, om rummet er fri for asbest.

Hvad koster asbestsanering?

Vi kan ikke sige en bestemt pris, fordi det afhænger af mængden af asbest i boligen. Vi kan kun give en pris, når vi har fået en miljøscreening i forbindelse med opgaven.

Hvad kommer en asbestsanering til at koste?

Problemet med en asbestsanering er, at der ikke kan sættes en ens pris for arbejdet. Det afhænger primært af mængden af asbest i fundamentet. Den endelige pris kan derfor først stedfæstes, når arbejdet er gjort. Til gengæld kan du få en fornemmelse af prisen, når der foretages en miljøscreening. 

Kontakt M.L. Larsen i dag og hør nærmere om asbestsanering.

Hvis du vil vide mere om asbest og udfordringerne ved dette, henviser vi til Arbejdstilsynets skriv om det HER.

Skriv til os

Vi bestræber os på at besvare din henvendelse hurtigst muligt.

Ring til os

Vi står klar til at give dig et godt og 100% uforpligtende tilbud på din opgave

Mads Lund Larsen
Direktør
+45 71 74 91 79 mads@mllarsen.dk
Kontortid
Mandag-tirsdag: 7.30-15.00
Onsdag: 7.30-13.00
Torsdag-Fredag 7.30-15.00
Weekend: Lukket