Hvad er PCB?

Hvad er PCB?

PCB er en samling kemiske forbindelser, som tidligere blev anvendt i byggematerialer – blandt andet i fuger og termovinduer. Man anvendte stofferne, fordi deres tekniske egenskaber forbedrede byggematerialer – blandt andet et mere slidstærkt materiale. I 1986 blev det dog forbudt at anvende PCB til bebyggelser, da man fandt ud af, at PCB har sundhedsskadelige effekter på mennesker. PCB findes mange steder, og det er ikke farligt i små mængder, men hvis man opholder sig i et hus over længere tid, hvor PCB indgår, kan det have store konsekvenser for helbredet: Immunsystemet nedbrydes, og der kan udvikles forskellige former for kræft i kroppen. Selvom alle bebyggelser i dag ikke anvender PCB, findes det stadig i gamle huse fra før forbuddet. Bor du i et ældre hus, er det muligt at sørge for en fjernelse af PCB med en sanering.

 

Regler for PCB sanering og oprydning

Der er specifikke regler for at fjerne PCB. Først skal der foretages en miljøscreening for at undersøge, hvor høj en koncentration der findes i bebyggelsen. Herefter foretages en PCB-sanering, hvor autoriserede mennesker påføres sikkerhedsudstyr og derefter fjerner sundhedsskadelige stoffer. Når alt er fjernet, skal arbejdet indrapporteres til kommunen, hvor de giver anvisninger til, hvor og hvordan PCB-affald skal fjernes. Udover at sikre et sundt miljø er en sanering påkrævet, når du skal i gang med nedrivning af et hus.

 

Pris og udførelse af PCB

PCB-arbejdet kan i princippet udføres af alle. Dog er det anbefalet at få professionelle til at udføre jobbet, da de både har den rette uddannelse samt udstyret til at fjerne affaldet på en forsvarlig måde. Bliver saneringen ikke udført korrekt, kan PCB sprede sig videre til andre dele af huse eller ud i luften.

Kontakt M.L. Larsen i dag og hør nærmere om vores PCB sanering.

Skriv til os

Vi bestræber os på at besvare din henvendelse hurtigst muligt.

Ring til os

Vi står klar til at give dig et godt og 100% uforpligtende tilbud på din opgave

Mads Lund Larsen
Direktør
+45 71 74 91 79 mads@mllarsen.dk
Kontortid
Mandag-tirsdag: 7.30-15.00
Onsdag: 7.30-13.00
Torsdag-Fredag 7.30-15.00
Weekend: Lukket